MARIN VOICA | SERVICII MEDICALE

RINOPLASTIA

PREGATIREA

Pregătirea pacientului in vederea intervenției chirurgicale pt rinoplastie și deviația de sept nazal:

In timpul anamnezei se identifica motivele reale relatate de pacient, precum si posibilitățile de tratament chirurgical legate de tehnica operatorie ce se potrivește cel mai bine cazului sau. Se fac poze înainte și după oeraratie.

Se explică pacientului indicațiile si contraindicațiile operației, complicațiile locale în timpul operației si postoperatorii: sângerări mici de obicei, care se remit intr-o zi sau două.

Deoarece operația se face cu anestezie generală, sunt necesare analize de laborator, radiografii si consultul altor specialități, unde situația medicală o impune

Consultul anesteziologic este obligatoriu 

Cu 12 ore înainte de operatie pacientul nu consumă alimente sau lichide

INTERVENTIA

Interventia chirurgicală durează între o ora si o ora si jumătate pt rinoseptoplastie inchisa si rinita cronica hipertrofică.

Practic intr-o singura intervenție se fac 3 operatii distincte: rinoplastia, deviația de sept nazal si rinita cronica hipertrofică.

RECUPERAREA

La 24 de ore după operatie, pacientul pleacă acasă cu un pansament nazal: intern si extern

După 48 ore pacientul revine pt scoaterea pansamentului intern dar rămâne cu pansamentul nazal extern pt încă 5-7 zile

Eliminarea cu grija si blândețe a pansamentului intranazal nu trebuie sa fie dureroasă

La 7 -10 zile se îndepărtează firele de sutura intranazală

OBSERVATII

Micile echimoze care pot apărea, dispar in 10-12 zile, în funcție si de biologia pacientului

Se recomandă dormitul cu fața în sus pt aproximativ o lună de zile, evitarea portului ochelarilor, expunerea la soare, precum si evitarea loviturilor locale.

Sunt necesare câteva consultații până la vindecarea completă, care se obține între 6- 12 luni, deoarece există remodelari ale țesuturilor locale.

Din experiența mea, rezultatul ideal nu există! Cel mai bun rezultat este cel de care pacientul este mulțumit si, în mod obiectiv, este corectat deficitul estetic inițial. De altfel, în cadrul consultației, se insistă pe ideea de operatie personalizată care trebuie să asigure compromisul cel mai bun între asteptarile pacientului și posibilitățile reale chirurgicale. De asemenea, rezultatul post operator ține și de biologia/vindecarea pacientului, care poate sabota rezultatul final.

Cele de mai sus sunt in linii mari valabile și cazul operațiilor pt deviațiile de sept nazal-aici nu exista pansament extern(atela nazala),restricții ale poziției de dormit iar vindecarea chirurgicală in maxim o săptămâna

Programari

Peste 30 de ani de experiență
Chirurgie ORL | Rinoplastie | Rinoseptoplastie | Deviație de sept

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Intrebari/ Programari pe WhatsApp